Allmänt om trädgårdsväxter.

Fleråriga växter av många slag

Trädgårdsväxter kallar vi sådana växter som vi planterar ute och som normalt återkommer år från år. De är härdiga på våra breddgrader helt enkelt. När du är besöker varmare ställen kan du få se våra krukväxter som stora buskar, olivträd och citrusbuskar som stora träd men eftersom de inte tål varken vår kyla eller vårt mörker så hjälper det inte att de är fleråriga, de dör om vi har dem ute på vintern.
Somliga av dessa trädgårdsväxter är örtartade, de vissnar ner framemot hösten men övervintrar och växer upp igen mot våren. Dessa kallar vi för perenner. Perenn betyder som du säkert vet flerårig men vår benämning är reserverad för just dessa växter, alltså prästkrage, solhatt och stäppsalvia t ex.
Träd och buskar är vedartade och har den inte lika vanliga benämningen lignoser, de kallas alltså inte för perenner för att vara tydlig.

Beställningsinformation

Vi har många leverantörer av växter och de har interna nätverk som gör att vi kan få tag på det mesta men allt kan ta slut på marknaden någon gång, ibland tillfälligt och ibland för resten av säsongen. Annars gäller följande för våra trädgårdsväxter:

 Vi har ett stort sortiment av buskar, träd och klätterväxter. Allt från t ex udda magnolior för finsmakarens trädgård till stora landskapsväxter för den som önskar en mera vild och lättskött trädgård. Vi har som mål att de växter som säljs mest ska finnas hemma hela tiden. Vi har flera leverantörer och täta leveranser, varje vecka, utom kanske de varmaste högsommarveckorna. Det gör att vi snabbt kan få hem det du söker om det inte finns hemma. Beställer du senast lördag så har vi normalt växterna hemma till nästa helg. Gå gärna in på länkarna om du vill se våra leverantörers sortimentslistor. Du hittar också där en zonkarta.

Rosor är av tradition en stor produkt hos oss och vi har alltid mycket att välja på. Här går det bra liksom när det gäller buskar och träd att beställa enstaka varor. På rossidan har det dock ofta visat sig svårt att få tag på många udda sorter de senaste åren. Men vi gör så gott vi kan för att uppfylla dina önskemål.

När det gäller perenner så får vi även där leveranser varje vecka. Du kan förstås beställa såna också men med viss reservation. Vanliga namnsorter som vi säljer regelbundet av är inga problem att ta hem men vill du ha något udda som vi bedömmer är svårsålt så måste du beställa en hel låda som brukar ligga på 6-14 stycken beroende på storlek på plantan.

Länkar

 

Kontakta oss

Telefon: 0176-510 41
E-post: kontakt(att)vår domän
Använd gärna formuläret.

Följ oss

Öppet

Trädgård:
efter överenskommelse, öppnar åter 22/2
Restaurang Kröns Kök:
Stängt för säsongen, öppnar april

Adress

Kröns Trädgård AB
Tivängsvägen 11
764 91 Väddö
Besöksadress: Hammarbyvägen

Hitta oss